ΝΕΡΟ

Το Νερό και ο Ρόλος του στην Καφεστίαση

Σε ένα φλιτζάνι καφέ το 98% αποτελείται από νερό και το υπόλοιπο 2% από τις ουσίες του καφέ, οπότε καταλαβαίνουμε σε τι βαθμό το νερό επηρεάζει την ποιότητα του ροφήματος.

Έως σήμερα έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον καφέ σαν πρώτη ύλη, στη μηχανή του espresso, στο μύλο και βεβαίως το “χέρι” του barista για την παρασκευή ενός ροφήματος espresso. Τελικά, όμως, όλα αυτά καλύπτουν μόνο το 2% του ροφήματος.

Για όλους αυτούς τους λογούς εμείς στην Delmocca Speciality Coffee Roasters δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του νερού. Εξειδικευμένος τεχνικός κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και προτείνει την ιδανικότερη λύση για το κατάστημα σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα φλιτζάνι ποιοτικότερου καφέ που αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του.

Νερό και ποιότητα καφέ

Το νερό είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ως συνέπεια, τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από ένα νερό με αρνητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά (π.χ. οσμές, χλώριο, άλατα, φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα, κ.ά.) είναι ποικίλα και επηρεάζουν την υγιεινή, την ποιότητα των ροφημάτων καφέ και τη λειτουργία των μηχανών espresso. Όπου υπάρχει θέρμανση του νερού παρατηρείται συσσώρευση αλάτων και δημιουργία πέτρας, αυξάνοντας δραματικά το κόστος συντήρησης αν δεν υπάρχει σύστημα αποσκλήρυνσης (ή όποια άλλη μέθοδος επεξεργασίας του νερού κριθεί απαραίτητη).

Σε περιπτώσεις μικρών οπών και διατρήσεων, εμφανίζεται περαιτέρω συσσώρευση αλάτων, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία της μηχανής. Όπως και να έχει η επιλογή ενός κατάλληλου συστήματος επεξεργασίας νερού για όλους τους τύπους των επαγγελματικών μηχανών γίνεται μετά από ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού και μια οικονομοτεχνική μελέτη του ειδικευμένου συνεργάτη

Enter your personal details and start journey with us.

New membership are not allowed.

To keep connected with us please login with your personal info.

Hashtag

#delmocca #bydelmocca #specialitycoffeeroasters #roasters #coffeeexperts #greekcoffee

ΔΕΥΘΥΝΣΗ

Delmocca
Λεωφ. Βάρης- Κορωπίου, Κορωπί, Θέση Πότσι, Τ.Κ 19400

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 210 6640252
info@delmocca.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μέσα σε μία δυναμική αγορά καφέ, η Delmocca, έχοντας μια μοναδική γκάμα προϊόντων, κατάφερε να στηρίξει εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης όχι μόνο στον καφέ, αλλά και σε άλλα προϊόντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ