Αφιέρωμα E-daily.gr: Μια μέρα στο εργοστάσιο παραγωγής καφέ της Delmocca.
- admin
- 24 Αυγούστου, 2021
Πόσα και ποια είναι άραγε τα στάδια ώστε να φτάσει στο ποτήρι μας ένας freddo espresso;
Μπορεί όλοι οι άνθρωποι να είμαστε εντελώς διαφορετικοί ο ένας με τον άλλον, όμως οι περισσότεροι -και σε ένα τεράστιο ποσοστό- έχουμε μια κοινή συνήθεια: Ξυπνάμε το πρωί φτιάχνοντας ή παραγγέλνοντας καφέ! Ναι, αυτός ο καρπός που περνάει τα δεκάδες στάδια μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σου και τελικά καταφέρνει να σου φτιάξει το κέφι, να σε ξυπνήσει και να σε κάνει να έχεις διαύγεια!
Στην Delmocca το ξέρουν καλά αυτό το συναίσθημα που σου παρέχει ο πρώτος καφές της μέρας γιατί δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους καφέ τα τελευταία 18 χρόνια! Η πορεία έχει δείξει ότι ξέρουν από πολύ καλό καφέ και εμείς ήμασταν περίεργοι να δούμε από κοντά μερικά από τα στάδια της παραγωγής του, πρώτου τον λάβουμε στο ποτήρι. Χτυπήσαμε λοιπόν την πόρτα του εργοστασίου και με την κάμερα ανά χείρας ξεναγηθήκαμε στο εργοστάσιο της Delmocca.
Εδώ, με το που μπαίνεις στο εργαστάσιο τα ιδιαίτερα αρώματα σε περικυκλώνουν και οι άνθρωποι, που δημιουργούν την απόλυτη εμπειρία καφέ της Delmocca, σε καλωσορίζουν με ένα πλατύ και ζεστό χαμόγελο έτοιμοι να σου πουν για το ταξίδι επεξεργασίας του καφέ. Ένας χώρος 2500 τμ με δυνατότητα παραγωγής άνω των 2.000.000 τόνων καφέ σε ετήσια βάση. Ναι και όμως, το εργοστάσιο είναι στην Αττική και βρίσκεται στο Κορωπί!
“Στην Delmocca αναζητούμε ανά τον κόσμο μοναδικές ποικιλίες ανάλογα με τη χώρα, την περιοχή, το υψόμετρο, τη βροχόπτωση και τη μέθοδο συγκομιδής” μας λέει ο Μάνος Ανδριανάκης, ιδιοκτήτης & ιδρυτής της Delmocca ο οποίος μας ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου. H Delmocca καθιερώθηκε ως η 1η Ελληνική Εταιρεία στην αγορά που ενστερνίστηκε τη φιλοσοφία του 3ου Κύματος και της νέας κουλτούρας καφέ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Καφές από όλο τον κόσμο φτάνει στις εγκαταστάσεις της Delmocca. Παραγωγοί οι οποίοι πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό είναι πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται, εξελίσσονται συνεχώς με σεβασμό στις αρχές της ανακύκλωσης. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά. Γιαυτό και η Delmocca, είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν να ξεχωρίζουν τον ποιοτικό καφέ σε όλη την Ελλάδα.
Βλέπουμε από κοντά τις μηχανές καβουρδίσματος του καφέ και παράλληλα μαθαίνουμε για τη διαδικασία και τα στάδιά της. Είναι μια ιεροτελεστία που αν όλοι γνωρίζαμε τότε θα εκτιμούσαμε πολύ περισσότερο τον καφέ και τη δύναμή του. Ακολουθούν φωτογραφίες που ελπίζουμε να σας μεταδώσουν το vibe που ζήσαμε σε αυτό το υπερσύγχρονο εργοστάσιο καφέ. Άλλος ένας καφές σου, στο χέρι μας!
Πηγή: https://www.e-daily.gr/